Sainhan viimein tänä kesänä perustettua uuden polun pihalammikon reunaan. Kaivoin ensin perusmaata pois noin 30- senttimetrin syvyisesti ja vajaan puolen metrin levyisesti ja sitten kärräsin kottareilla kaivantoon kivituhkaa, jonka kastelin ja ja tasoitin rautaharavalla.

Lopuksi vielä tiivistin polun pohjan ja asetin laatat kaarevaan muotoon mukaillen allasta. Käytin apunani puutarhaletkua, jonka avulla sain hahmotettua laattojen  paikat ja polun lopullisen muodon. Lisäsin lopuksi vielä kivituhkaa laattojen reunalle, jotta sain laatat oikeaan korkoon.

 

Polun reunaan laitoin matalan reunuksen puolipyöreista puutapeista. Reunusta saa ostaa valmiina ja se myydään kahden metrin paloina, jotka sitten saa rautalankakoukuilla yhdistettyä toisiinsa. Sahasin noin reilun puolen metrin mittaiset tukitolpat, jotka löin maahan tasaisin välein.

Viistosin tolppien päät vielä sahalla, jotta vesi valuu tolppien päistä  paremmin pois. Sitten kiinnitin reunuksen kiinni tolppiin, jotta sain reunuksesta tukevamman. Ensin porasin reiät valmiiksi reunukseen pystytolppien kohdalle (jotta puu ei halkeaisi) ja vasta tämän jälkeen kiinnitin reunuksen lopullisesti ruuveilla kiinni tukitolppiin porakoneen avulla..... Ei muuten ollutkaan ihan helppo homma tuo poraus, kun en ollut koskaan ennen porannut ja puu oli todella kovasyistä, mutta onnistuihan se sentään lopulta.

Tervasin vielä lopuksi, sekä aidan että tukipuut . Sade tosin yllätti minut kesken puuhasteluni ja homma jäi siltä erää kesken. Pystytin vielä pari vanhaa heinäseivästä reunuksen viereen ja ensi kesänä olisi tarkoitus istuttaa paikalle kärhö kasvamaan seipäiden tukemana.

 

Loppukesästä tein vielä altaan toiselle puolelle pienen apukäytävän.