Viime kesän aikaavievin projegti oli kasvimaan uusiminen. Pohjamaana meillä on savi, jota olemme aikaisemmin parantaneet lisäämällä siihen seulottua soraa, hevosenlantaa, kompostia ja kekkilän puistomultaa. Maanparannusaineet on sekoitettu huolellisesti pohjamaahan ja kalkkia lisätty vuosittain ylläpitokalkituksena. Viime kesänä kaikki kasvit nostettiin  ylös ja pohjamaa tasattiin mahdollisimman tasaiseksi ja sitten levitettiin paksu ammattikäyttöön tarkoitettu suodatinkangas kauttaaltaan kasvimaan ylle. Saumat reilun puolimetriä päällekkäin.

Mieheni teki itse laatikkokehikot paksusta käsittelemättömästä lankusta, jotka nostettiin suoraan suodatinkankaan päälle ja vasta tämän jälkeen kehikon alla oleva pohjakangas leikattiin auki siten, että kangas saatiin nostettua laatikon sisälaitojen suojaksi ja niitattiin siististi yläreunaan kiinni. Kasvualustaa siis on niin syvästi, kuin vaan jaksaa alaspäin kaivaa. Laatikoiden ympärille on levitetty kivituhkaa, joka sitoutuu hyvin käytäville.

Laatikoiden välissä on kaksi tasaleveää pääkäytävää, jotka on mitoitettu siten , että kottikärryillä pääsee reilusti kulkemaan ja huoltotyöt onnistuvat vaivattomasti. Kasvimaan reunoja kiertämään asetettiin vielä laatat, jotka osaltaan helpottavat kulkua. Käytäville laatat ovat vielä asettamatta. Viljelylaatikoiden ulkoreunat on suojattu erikoisvenetervalla.

Ensi kesänä on tarkoitus rakentaa myös kärhösäleikköjä ja muitakin suunnitelmia on mielessä, mutta ei niistä vielä sen enempää.Toivottavasti tästä on hieman apua tiedustelijoille. Kuva kasvimaasta löytyy blogia selaamalla.