Saattaa tuntua hieman ennenaikaiselta alkaa miettiä tulevan kesän töitä puutarhassa, mutta asiat vaan jotenkin jäsentyvät päässä paremmin, kun ne kirjoittaa ylös. Uusi havuryhmäalue teettää varmaan paljon aikaa vievää perustamista ja suunnittelua. Viime syksynä tilasimme kannonjyrsijän poistamaan tontiltamme kolmattakymmentä kantoa, joista osa oli uusia ja osa vanhoja. Ulkovaraston vierustalla kasvaneet, osin lahovikaiset kuuset saivat väistyä pihaltamme, koska oli vaarana, että ne saattaisivat myrskyn yllättäessä kaatua talomme päälle.Tuulisuuden ja näkösuojan  takia on paikalle istutettava uusia havukasveja.

Viime syksynä aloitin jo paikan kunnostamisen. Poistin alueelta pintamaan, joka oli osin nurmikkoa ja osin metsäpohjaa. Rikkaruohoja myös aina riittää, joten nekin täytyi poistaa mahdollisimman tarkkaan. Sitten tasailin hieman istutusalueen pohjaa rautaharavalla. Ostin 5- kappaletta Brabant Tuijia, jotka istutin noin metrin välein. Sekoitin istutuskuoppaan uutta multaa ja levitin vielä suodatinkangasta havujen juurelle estämään rikkaruohojen kasvua ja peitin lopuksi katekankaan kannonjyrsinnästä tulleella kuorikkeella.

Alueelle on tarkoitus istuttaa lisää erilaisia ja korkeudeltaan vaihtelevia havukasveja. Korkeiksi kasvavista ihan maanmyötäisiin lajeihin. Kartiotuijat ovat melko nopeakasvuisia viihtyessään ja niistä saa säännöllisesti leikkaamalla tuuheita ja kauniita. Pallotuijan lajikkeista löytyy monta erilaista ja niitä aion myös istuttaa ryhmäksi. Tuiviot ovat myös oivia maanpeittäjiä samoin, kuin pesäkuuset ja erilaiset kuusen kääpiömuodot. Havuryhmän taakse olemme suunnitelleet säleikköseinämää ja sen edustalle kasvamaan köynnöksiä. Levitän aluelle kauttaaltaan paksua suodatinkangasta ja päälle kivituhkaa, sekä eri kokoisia luonnonkiviä sopiviin paikkoihin maanpinnan peitoksi. Lopullinen ilme alueelle syntyy varmaan pikkuhiljaa matkan varrella.