Kuten aiemmin olen kertonut pidän tavattomasti erilaisista havukasveista. Hankintalistalle seuloutuivat nämä havut.

Pallokuusi (Picea apies 'Ohlendorffii') joka on muodoltaan pyöreän pallomainen ja väriltään upean tummanvihreä. Se kasvaa noin 1,5 - 2 metriä korkeaksi ja viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla kosteahkossa maassa. Kasvuvyöhyke I- IV?.

Sinisiilikuusi Pisea glauca ' Echiniformis ' on myös pyöreähkö kauniin sinivihreä ja korkeus on noin 0,5 metriä. Kasvupaikka aurinkoisesta- puolivarjoon ja kuiva- tuore kasvualusta. Kasvuvyöhyke I -III .

Hopeakuusi Picea punges ' Glauca. ' Kaunis, hopeansiniharmaa puu ja korkeus 8 - 15 metriä. Aurinkoinen kasvupaikka ja tuore kasvualusta. Vyöhykesuositus I -VI.

Pilarituija Thuja occidentalis 'Columna '. Melko kapeakasvuinen ja tuuhea. Korkeus 5 - 8 metriä ja kasvupaikan pitäisi ollapuolivarjoinen tai varjoinen. Kasvualusta tuore ja kostea. Vyöhyke I - V.

Kartiotuija ' Holmstrum '. 2 - 4 metriä korkea ja kasvupaikka puolivarjo- varjo. Kasvualustan tulisi olla tuore ja kostea. Väri on tummanvihreä.

Soikea Tuija Thuja occidentalis ' Wagnerii ' Upean tiivis, kirkkaanvihreä tuija. Kasvupaikka puolivarjosta varjoon ja kasvualusta tuore ja kostea. Korkeus 2-3 metriä. Kasvuvyöhyke I - V.

Niin, siinähän niitä olisi ihanuuksia, täytyy vain  katsoa mistä  näitä äsken luettelemiani havuja saa ostettua ja mihin hintaan. Kaikkea en  varmaan pysty ostamaan kerralla, mutta vähitellen  aion  saada kasvit hankituksi. Uskon saavani vastinetta rahalleni moninkertaisesti. Olisi hienoa, jos jollain blogissani vierailevalla sattuisi olemaan kokemuksia jostakin näistä lajikkeista. Olisin  todella iloinen, jos saisin kuulla  miten olette kasvatuksessa onnistuneet.