Käydessämme Porvoossa rautakaupassa tuli sieltä ostettua muutama siemenpussi lisää kylvettäväksi.

Perennansiemenistä mukaan lähtivät  Isohelokki, jota olen aiemminkin kylvänyt siemenistä. Suuret kirkkaankeltaiset kukat ovat hieman suppilomaiset ja kasvi on matalavartinen (15-20cm) ja sopii hyvin esimerkiksi kivikkoistutuksiin. Minulla se kasvaa kasvimaan hiekkaisessa mullassa kylvölaatikossa.


ISOHELOKKI

Toinen mielestäni vielä kauniimpi helokkilaji on kultahelokki, joka valitettavasti jäi minulla hyvin lyhytikäiseksi varmaankin vääränlaisen kasvualustan takia.
Helokit näet viihtyvät läpäisevässä, niukkaravinteisessa ja kuivassa maassa . Kannattaa noudattaa kasvupaikkavaatimuksia,  jottei kasvista tule lyhytikäinen ilo. Kultahelokin kukinta-aika on heinä- elokuu ja korkeus noin 50cm. Mielestäni tosi kauniit pitkänomaiset  kukkanuput ovat jo sinällään koristeelliset.


Kultahelokki yllä



Sulkaneilikka (Sweetness) on ihanantuoksuinen. Tämäkin tarvitsee läpäisevän maan ja lämpimän aurinkoisen paikan. Minulla on sulkaneilikkaa kasvamassa ennestään pihalla muurikivipenkissä ja se viihtyy hyvin ja kukkii pitkään, kunhan muistaa nyppiä kuivuneet kukat pois aina silloin tällöin. Neilikoilla on kauniin siniharmaat lehdet ja ne sopivat mielestäni hyvin myös paikkaan, jossa on havuja tastalla.
Korkeus 20-30cm.


Muurikivipenkin neilikat



 Harjaneilikka. Ravinteikas, kostea maa. Kaksivuotinen.



Tarhasalkoruusu (Summer Carnival) Ravinteikas, kostea maa sopii myös salkoruusulle. Kaksivuotinen.

Kiinanasteri (Ostrich Feather mix) Yksivuotinen


Asteri on yksi parhaita maljakkokukkia.